Снимка УикипедияСветовната здравна организация кръсти коронавируса Covid-19. Името обяви ръководителят на

...
Снимка УикипедияСветовната здравна организация кръсти коронавируса Covid-19. Името обяви ръководителят на
Коментари Харесай

СЗО кръсти коронавируса Covid-19, жертвите му вече са 1016 души

Снимка Уикипедия

Световната здравна организация кръсти коронавируса Covid-19. Името разгласи ръководителят на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесу пред кореспонденти в Женева, заяви Би Би Си, представен от offnews.bg .

Вирусът бе наричан откакто броят на жертвите му надвиши 1000. Десетки хиляди са инфектирани.

Д-р Гебрейесу прикани света да се бори с новия вирус колкото се може по-агресивно. Той дефинира новия вирус за по-мощен от всяка терористична офанзива и прикани битката с него да е като с публичен зложелател №1.

Новото име е формирано от думите " корона ", " вирус " и " заболяване " ( " corona ", " virus ", " disease " ). 19 показва годината на появяването му - 2019-а (взривът бе оповестен от СЗО на 31 декември 2019 г.).

Към момента инфектирани от него са 44 653 души в Китай. 4740 от тях са оздравели. Смъртните случаи надвишиха тези от епидемията от ТОРС през 2002-2003.

В понеделник 103-ма починаха единствено в провинция Хубей, в чийто град Ухан бе регистриран първият случай. Общо смъртните случаи са 1 016. Сред жертвите на вируса е и откривателят му.

Добрата вест е, че броят на инфектираните стартира да спада. В понеделник те са с 20% по-малко от предходния ден - понижението е от 3 062 на 2 478.

Въпреки реакцията си (в Китай да вземем за пример бе издигната нова болница за 10-ина дни, цели градове и круизни кораби бяха сложени под карантина, почивните дни за Лунната нова година бяха удължени) управляващите в Китай са подложени на критика за дейностите си по отношение на надзор над заболяването. Партийният секретар на здравната комисия в Хубей и ръководителят на комисията бяха измежду тези, които изгубиха работата си.

Д-р Гебрейесу обаче похвали ограниченията, които Китай подхваща. Според него те " понижават разпространяването в останалата част от света ".

Американският Федерален запас обаче предизвести, че нарушаванията в китайската стопанска система може да " прелеят " и обиден останалата част от света. Виждаме, че това към този момент се случва в автомобилната промишленост, която е захранвана с елементи за производството си в огромна степен точно от Китай.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР